Blog

Ha érdekel, hogy mivel foglalkozom, mik jönnek velem szembe a mindennapi munkáim során, vagy csak szimplán kíváncsi vagy arra, mit csinálok, olvass bele az alábbi bejegyzésekbe! Ha bármilyen kérdésed felmerül, keress nyugodtan az elérhetőségeimen, vagy kérj árajánlatot azonnal!

Ajánlatot kérek!

explosion I Pum7 Ket2Jo

Docker + WordPress kezdőknek

2018. január 09.

Biztosan volt már veled is, hogy valami elromlott - akár nagyon. Ha ez történetesen egy szerver, akkor rögtön gyomorgörcs is párosult mellé: mi a helyzet az adatokkal, és hogyan állítjuk vissza a lehető legrövidebb időn belül a rendszert? A legrosszabb pedig még csak ezután tudatosul: most akkor újra kell konfigurálni mindent? Bevillannak a finomhangolásokkal eltöltött órák, és tudatosul, hogy nem is emlékszel már minden apró részletre, hogy azt a valamit, ami nem ment elsőre, hogyan is sikerült végül működésre bírni... Hát, ilyenkor biztos nem lennél a helyedben.

Szekelytermekek Analytics

Reszponzív weboldal - megéri?

2017. május 24.

Évekkel ezelőtt beindult a reszponzív weboldalak forradalma, ami azt ígérte, hogy a weboldalunk látogatottsága az egekbe szökik, ha reszponzív weboldalt készíttetünk. Napjainkban egy új weboldal - néhány sajnálatos kivételtől eltekintve - már teljesen reszponzív és jól használható mobilon is. A kérdés viszont az, hogy a honlap tulajdonosa látja-e, és ha igen, milyen előnyét látja a reszponzív weboldalnak? Erre a kérdésre könnyedén válaszolhatunk, de a szokásos elméleti előnyök helyett most beszéljenek a számok

Craftcms

A LEGJOBB tartalomkezelő, amivel valaha dolgoztam

2017. március 08.

Néhány korábbi bejegyzésemben már olvashattatok arról, hogy egy új tartalomkezelő rendszert kezdtem el használni: a Craft CMS-t. Még tavaly októberben-novemberben találtam rá erre a gyöngyszemre, ami annyira felkeltette az érdeklődésemet, hogy a weboldalamat - aminek az újraírása már aktuális volt - WordPress helyett ebben készítettem el. A fejlesztés klasszisokkal kényelmesebb volt az eddigieknél. 

A macskák is szeretik a HTTPS-t!

HTTPS-geddon - vagy mi...

2017. január 20.

Mostanában egyre hangsúlyosabbá válik a HTTPS protokoll használata a weboldalak üzemeltetése során. Miről is van szó egészen pontosan?

Meglepő színösszeállítás - Media Election - Trump v Clinton

Webfejlesztői trendek 2017-ben

2017. január 11.

Érdekel, hogy milyen megoldások és eljárások nyernek majd teret egyre inkább 2017-ben a webfejlesztés területén? Összeszedtem néhányat. 

Hogyan Dolgozom 1

Hogyan dolgozom? 1. rész

2016. szeptember 10.

Célul tűztem ki, hogy megtalálom az ultimate webfejlesztői workflow-t, ami idő- és erőforráskímélő, ami kényelmes és kiszámítható, amivel a legkevesebb felesleges köröket futom, egyszóval: a leghatékonyabbat. Ebben a sorozatban pedig bemutatom, hogy mire jutottam - 1 rész.

Game Of Thrones The Crown

A Fejlesztők - Trónok harca szemmel

2016. május 02.

Aki több webfejlesztővel / webdesignerrel / grafikussal dolgozott együtt, már biztosan megfigyelte, hogy vannak igazi 'tipikus' karakterek ezen a területen. Azon túl, hogy a szokásos "jó szakember" - "rossz szakember" tengely mentén osztanánk fel a területen dolgozókat, most egy különleges kategorizálást használunk: a Trónok harca karakterei alapján próbáljuk csoportosítani... nos, igen, magunkat.

Christine Cosmetics

Mi ez a hosszú szünet?

2014. december 19.

A Collegium Hungaricumot bejelentő posztban említettem, hogy hosszabb hallgatást követően jelentkeztem. Hogy miért?

Html5 Sticker

Reszponzív szleng 1x1 - 2. rész

2014. július 21.

Az előző bejegyzésben néhány alapfogalommal megismerkedhettünk már a reszponzív webdizájnnal kapcsolatban. A mai bejegyzésben néhány újabb szlenget emelünk be közös szótárunkba. Öveket becsatolni, eggyel rázósabb terep következik!

Mobilefirst

Reszponzív szleng 1x1 - 1. rész

2014. július 16.

'Reszponzív weboldal, mobile-friendly, mobile-first' - hogy mi van? tesszük fel magunknak a kérdést. Ha az ember weboldalt készíttet magának, mindenhonnan ezek a kifejezések árasztják el. De mit is jelentenek ezek a szavak pontosan? Vegyük végig őket sorra!