Blog

Ha érdekel, hogy mivel foglalkozom, mik jönnek velem szembe a mindennapi munkáim során, vagy csak szimplán kíváncsi vagy arra, mit csinálok, olvass bele az alábbi bejegyzésekbe! Ha bármilyen kérdésed felmerül, keress nyugodtan az elérhetőségeimen, vagy kérj árajánlatot azonnal!

Ajánlatot kérek!

Kevin quezada Z8 Ybwv9 v8 M unsplash

Hogyan használj Grafana-t VPS-ek felügyeletére?

2020. szeptember 29.

Egy időben elég sok gondom volt az egyik VPS-emmel: időről-időre olyan szinten terhelődött le, hogy még SSH-n keresztül sem sikerült belépnem, így a hiba okát sem sikerült megtalálnom. Beüzemeltem hát egy teljes monitoring rendszert, ahol grafikonokon látom, hogy melyik projekt melyik konténere mennyi erőforrást használ, ami végül segített felgöngyölíteni az ügyet.

Brandon mowinkel s RW1 W Bkj9 Vs unsplash

Webdesigner, webfejlesztő, weboldalkészítő és társaik

2019. december 30.

Vannak olyan témáim, melyek már régóta "porosodnak" a megírandó feladatok között: ez egy azok közül. No nem azért, mert nem kedvelném, hanem mert nagyobb lélegzetvételű és átgondolást igényel. Ez megtörtént: ereszkedjünk le tehát a nyúl üregébe... 

Francisco moreno 2u C G u46zk unsplash

Hogyan KAPD EL a weboldalad által kiküldött ÖSSZES e-mailt?

2019. november 27.

Az igény egyértelmű: tesztelni szeretnénk, hogy a tartalomkezelő rendszerünkből/weboldalunkról kimenő levelek jó tartalommal állítódnak-e elő, megfelelő-e a formázásuk - csak a szokásos. Két irányba is indulhatunk, na de mi ez a kettő?