Blog

Ha érdekel, hogy mivel foglalkozom, mik jönnek velem szembe a mindennapi munkáim során, vagy csak szimplán kíváncsi vagy arra, mit csinálok, olvass bele az alábbi bejegyzésekbe! Ha bármilyen kérdésed felmerül, keress nyugodtan az elérhetőségeimen, vagy kérj árajánlatot azonnal!

Ajánlatot kérek!

Tyler Lastovich 225321 Unsplash

Egy staging VPS alapbeállítása lépésről-lépésre

2018. július 28.

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy shared hosting helyett VPS-en hosztoljam a készített weboldalakat. Örömmel jelentem, hogy helyes és eredményes döntés volt, itt pedig összefoglalom, mit kell csinálnod, ha te is váltani szeretnél.

explosion I Pum7 Ket2Jo

Docker + WordPress kezdőknek

2018. január 09.

Biztosan volt már veled is, hogy valami elromlott - akár nagyon. Ha ez történetesen egy szerver, akkor rögtön gyomorgörcs is párosult mellé: mi a helyzet az adatokkal, és hogyan állítjuk vissza a lehető legrövidebb időn belül a rendszert? A legrosszabb pedig még csak ezután tudatosul: most akkor újra kell konfigurálni mindent? Bevillannak a finomhangolásokkal eltöltött órák, és tudatosul, hogy nem is emlékszel már minden apró részletre, hogy azt a valamit, ami nem ment elsőre, hogyan is sikerült végül működésre bírni... Hát, ilyenkor biztos nem lennél a helyedben.