A Fejlesztők - Trónok harca szemmel előnézeti képe

A Fejlesztők - Trónok harca szemmel

| Olvasási idő: 2 perc

Aki több webfejlesztővel / webdesignerrel / grafikussal dolgozott együtt, már biztosan megfigyelte, hogy vannak igazi 'tipikus' karakterek ezen a területen. Azon túl, hogy a szokásos "jó szakember" - "rossz szakember" tengely mentén osztanánk fel a területen dolgozókat, most egy különleges kategorizálást használunk: a Trónok harca karakterei alapján próbáljuk csoportosítani... nos, igen, magunkat.

Daenarys 1920

Daenery Targaryen
a türelmetlen fejlesztő

Daenerys az egyik központi figura a történetben, személyiségét pedig a lobbanékonyság és türelmetlenség nagy vonalakban jól leírják.

Hozzá hasonlóan bizony vannak olyan fejlesztők, akik tényleg nem az emberekkel értik meg magukat a legjobban és az ügyfelekkel való kommunikáció nehezükre esik. Ha mégis rákényszerülnek, igyekeznek a kérdéseket minél gyorsabban és rövidebben megválaszolni, hogy aztán visszatérhessenek a feladatukhoz. Az ügyfeleket szükséges rossznak gondolják, akik inkább csak hátráltatják a munkát. Becsületükre legyen mondva persze, hogy az általuk végzett munka - szerencsés esetben - jó minőségű, ezzel is kompenzálva a lelkifurdalásukat a múltkoriért, amikor olyan gyorsan leráztak. :)

Tyrion Lannister Tyrion Lannister 34524597 1900 1050

Tyrion Lannister
a nyugodt és bölcs fejlesztő

Daenerys tökéletes ellentéte - nem csak személyiségben :) - Tyrion, aki megfontoltan és bölcsen próbálja megérteni a vele szemben álló indítékait.

Aki egy ilyen fejlesztőt kifog magának, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen problémája jellemzően megértő fülekre talál. Ha ellenvetése van bizonyos megoldásokkal kapcsolatban, azokat észérvekkel alátámasztva vezeti elő, ha pedig úgy érzi, az elképzelése nem megfelelő, nem fél ezt beismerni. A vállalt határidőket betartja, hiszen ahogy mondani szokás:

"Lannister always pays his debts."
Stannis Baratheon Game Thrones

Stannis Baratheon
az elvakult fejlesztő

Gyakran találkozhatunk a bizonyos megoldásokban vakon hívőkkel, akik minden ügyfelükre ugyanazt a rendszert szeretnék ráerőltetni.

Ők azok, akik szerint az általuk használt technikák tökéletesek, azok hátrányaival nincsenek tisztában és bármilyen kérést, ami a meggyőződésükkel ellentétes, élből elutasítanak. Ha esetleg mégis beadnád a derekad, hogy velük és az általuk javasolt rendszerrel dolgozz, könnyen találhatod magad abban a helyzetben, hogy a kéréseidre "ezt nem lehet megcsinálni", "ez a rendszer ezt nem tudja", és ezekhez hasonló válaszokat kapsz, a munka pedig csak nagy jóindulattal felel majd meg annak a célnak, amit eredetileg szerettél volna elérni vele.

Jon Snow

Jon Snow
"You know nothing, Jon Snow"

Sokak kedvenc karaktere, akiért még izgulhatunk: vajon meghalt, vagy életben van talán? Bármennyire is szimpatikus karakter, semmiképpen se olyan fejlesztőt keress magadnak, aki rá hasonlít.

Az okok maguktól értetődőek: "You know nothing, Jon Snow".

Tetszett a bejegyzés? Nem értesz egyet, esetleg további ötleted van?

Mondd el a kommentekben!