Phishing kampány Facebook oldaltulajdonosok ellen [FRISSÍTVE] előnézeti képe

Phishing kampány Facebook oldaltulajdonosok ellen [FRISSÍTVE]

| Olvasási idő: 1 perc

Frissítés: az oldalt mostanra letiltották.  

Automatizált phishing-támadás veszélyezteti a Facebook oldaltulajdonosokat. Ha hasonlót tapasztalsz, NE KATTINTS A LINKRE!

Frissítés: 

Az oldalt a Facebook csapata mostanra letiltotta: 

Facebook Solved

Eredeti hír: 

Alig 2 órával ezelőtt érkezett egy értesítés a Facebook-tól, hogy a Privacy Pages nevű Facebook-oldal megosztotta az egyik általam kezelt Facebook-oldal fényképét. Megnyitva az e-mailt, az alábbi szöveg fogadott: 

Facebook Phishing

Ahogy látható, egy link kíséretében arról "tájékoztatnak minket", hogy az oldalunkat a törlés veszélye fenyegeti, kattintsunk a linkre, hogy igazoljuk azt, és megakadályozzuk a törlést. 

Az üzenet feltűnő lehet a magyartalan, hibás megfogalmazás miatt, de ha valakinek ez nem tűnik fel és a linkre kattint, egy, a Facebook bejelentkező oldalára hasonlító aloldalra jut el. 

Fontos, hogy ezen az oldalon NE ADJUK MEG AZ ADATAINKAT!

Facebook Fake Login

A támadók célja ezzel egyértelműen a Facebook-fiókok belépési adataihoz való hozzáférés. Meglepő, hogy a Facebook biztonsági csapata még nem vette észre, de ami késik, nem múlik - addig is legyünk óvatosak! 

Facebook Report

Praktikus lehet jelenteni a támadó oldalt a Facebook-nak

Amennyiben belefutottunk volna a csapdába, ne felejtsünk azonnal jelszót módosítani, valamint ellenőrizni, hogy más fiókunkba - pl.: Google-fiók - nem próbáltak-e bejutni a támadók a megszerzett adatokkal. 

Kérdésed van, esetleg te is tapasztaltad? Írd meg hozzászólásban!