Egyszerű SMTP plugin készítése WordPressben előnézeti képe

Egyszerű SMTP plugin készítése WordPressben

| Olvasási idő: 1 perc

Egy korábbi cikkben is foglalkoztam már a témával, de még egyszer visszatérek rá, ezúttal plugin nélkül: hogyan állítsunk be külső levélküldő szolgáltatót a WordPress oldalunkhoz. Ha nincsenek nagy igényeink, mint például nem kell automatikusan felhasználókat leiratkoztatnunk a visszapattanó levelek alapján, csak azt szeretnénk, ha minden e-mailünk, amit a WordPress küldeni szeretne, rendben megérkezzen (pl. kapcsolati űrlap kitöltése után, vagy WooCommerceben leadott rendelést követően), akkor az alábbi snippet tökéletes megoldás lesz.

Barna hozta a szokásos videóját - amit az oldal alján találtok -, alább pedig én foglalom össze a tudnivalókat, írásos formában. Vágjunk is bele!

Ahogy már megszokhattuk, hozzunk létre egy php fájlt az mu-plugins mappánkban (ha erről a részről lemaradtál volna, a linkre kattintva gyorsan be tudod pótolni), mondjuk custom-mailer.php néven, az alábbi tartalommal:

php
<?php
/*
Plugin Name: Mailer plugin
Plugin URI: https://www.webmenedzser.hu
Description: Simple PHPMailer plugin for WordPress
Version: 1.0
Author: Radics Ottó
Author URI: https://www.webmenedzser.hu
License: GPL2
*/

function mailtrap($phpmailer) {
  $phpmailer->isSMTP();
  $phpmailer->Host = 'smtp.mailtrap.io';
  $phpmailer->SMTPAuth = true;
  $phpmailer->Port = 2525;
  $phpmailer->Username = '8e2742b4cba7dd';
  $phpmailer->Password = 'fc6a4a3c4e60e9';
}
add_action('phpmailer_init', 'mailtrap');

A fenti snippet minden kimenő levelünket az smtp.mailtrap.io hoston, hitelesítést követően, a 2525-ös porton keresztül, a 8e2742b4cba7dd felhasználónévvel és fc6a4a3c4e60e9 jelszóval küldi innentől kezdve. (Ezek az adatok nyilván példák, a fenti a saját teszt postafiókom, azt ne használjátok. :P)

Készen is vagyunk! Ugye, hogy ment ez plugin nélkül is? ;) 

Most pedig következzen Barna, videós formában: