#plugout

Számtalanszor láttam, hogy egyszerű dolgokra is folyton plugint keresnek sokan, Buxbaum Barnával együttműködve ezért elindítjuk a #plugout sorozatot: minden héten hétfőn bemutatunk egy-egy snippetet, amivel néhány sorban ki tudsz váltani plugineket.

Wordpress Add Checkboxes To Cart

Adatkezelési nyilatkozat és ÁSZF elfogadási checkboxok a WooCommerce Pénztár oldalára

2019. január 14.

Nagyon sokszor merül fel a kérdés, hogy hogyan lehet a WooCommerce Pénztár oldalán megjelenő mezőkhöz újabbakat hozzáadni - leginkább az Általános Szerződési Feltételek és az Adatkezelési Szabályzat/Nyilatkozat elfogadását kötelezővé tevőket. Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, hogyan teheted ezt meg, pluginek használata nélkül. 

Wordpress Google Analytics

Google Analytics kiszolgálása saját tárhelyről

2019. január 07.

Sokszor kapunk figyelmeztetést a sebességmérés esetén arra, ha a Google Analytics-et a Google szervereiről töltjük be: a Google a követőkódok lejárati idejét szándékosan alacsonyan tartja, hogy könnyen és gyorsan tudjon teríteni egy újabb verziót. Ez azonban hátrányokkal is jár: a kliensek nem tudják hosszú időre gyorsítótárazni ezeket az erőforrásokat - kivéve, ha mi ezt saját hatáskörbe nem vesszük és a saját szerverünkről szolgáljuk ki, mert akkor az általunk globálisan beállított szabályok vonatkoznak majd ezekre is.