#plugout

Számtalanszor láttam, hogy egyszerű dolgokra is folyton plugint keresnek sokan, Buxbaum Barnával együttműködve ezért elindítjuk a #plugout sorozatot: minden héten hétfőn bemutatunk egy-egy snippetet, amivel néhány sorban ki tudsz váltani plugineket.

Wordpress Remove Generator

Generator tag és WordPress verziószám eltávolítása

2018. október 15.

Az internet egy veszélyes hely - van, akinek ez újdonság (igen, rád gondolok, BKK :P), éppen ezért a lehető legkevesebb információt próbáljuk megosztani az általunk használt rendszerről, annak pontos verziószámát is ideértve. A WordPress ebből a szempontból egyáltalán nem szégyellős, úgyhogy kérdés nélkül is megmondja, hogy éppen melyik verziót futtatja az oldalunk. Ennek a nyíltságnak vetünk véget a következő kis snippettel. 

Wordpress Disable Emoji Support

Emojik letiltása WordPressen

2018. október 08.

A 4.2-es WordPress-sel érkezett meg az automatikusan emoji támogatás, ami szuper dolog egy személyes blognál, viszont egy (komolyabb) üzleti oldalon nemkívánatos a jelenlétük. Most Barnával mutatunk nektek egy #plugout-os megoldást. :P 

Smtp Plugin

Egyszerű SMTP plugin készítése WordPressben

2018. október 01.

Egy korábbi cikkben is foglalkoztam már a témával, de még egyszer visszatérek rá, ezúttal plugin nélkül: hogyan állítsunk be külső levélküldő szolgáltatót a WordPress oldalunkhoz. Ha nincsenek nagy igényeink, mint például nem kell automatikusan felhasználókat leiratkoztatnunk a visszapattanó levelek alapján, csak azt szeretnénk, ha minden e-mailünk, amit a WordPress küldeni szeretne, rendben megérkezzen (pl. kapcsolati űrlap kitöltése után, vagy WooCommerceben leadott rendelést követően), akkor az alábbi snippet tökéletes megoldás lesz.

Barna hozta a szokásos videóját - amit az oldal alján találtok -, alább pedig én foglalom össze a tudnivalókat, írásos formában. Vágjunk is bele!