#plugout

Számtalanszor láttam, hogy egyszerű dolgokra is folyton plugint keresnek sokan, Buxbaum Barnával együttműködve ezért elindítjuk a #plugout sorozatot: minden héten hétfőn bemutatunk egy-egy snippetet, amivel néhány sorban ki tudsz váltani plugineket.

Wordpress Custom Post Type

Custom Post Type készítése WordPressben

2018. szeptember 24.

Előbb vagy utóbb mindenki kinövi a sima, alap WordPress bejegyzés + oldal kombinációt: szeretnél egy olyan bejegyzéstípust, aminél van cím, de nincs tartalom, de legyen ott három plusz mező, abból egyben pipálni lehessen, kettő másiknál meg szöveges adatot adhasson meg. Tudom, erre is van plugin: "480" oldalnyi (bár itt a custom szó azért megnyomja a találatokat rendesen, ezért is az idézőjel), de azért nézzünk erre egy jófajta #plugout-os megoldást. 

Query Strings

Verziószámok eltávolítása a szkriptekről és a stíluslapokról

2018. szeptember 17.

"Remove query strings from static resources" - mondja a Google Pagespeed Insights, vagy bármelyik másik sebességellenőrző eszköz. "Oké, oldjuk meg" - válaszol az egyszeri WordPress oldaltulajdonos, és bepötyögi ezt a szöveget a pluginkeresőbe... 46 oldalnyi pluginból választhat is kedvére - na de MINEK?

Mu Plugins Cover

Mire jó az mu-plugins mappa?

2018. szeptember 10.

Biztosan veled is előfordult már, hogy szerettél volna egy plugin-t vagy funkciót "kikapcsolhatatlanná" tenni az ügyfeled oldalán, viszont nem feltétlenül találtál rá jó megoldást. Jó hírünk van: mu-plugins mappa to the rescue!

A vizuálisabbaknak videó is készült a cuccról, Buxbaum Barna előadásában.