#plugout

Számtalanszor láttam, hogy egyszerű dolgokra is folyton plugint keresnek sokan, Buxbaum Barnával együttműködve ezért elindítjuk a #plugout sorozatot: minden héten hétfőn bemutatunk egy-egy snippetet, amivel néhány sorban ki tudsz váltani plugineket.

Wordpress Add Attachment To Woocommerce Emails

ÁSZF és Adatkezelési nyilatkozat automatikus csatolása a WooCommerce rendelési e-mailekhez

2019. március 25.

Gyakran ismételt kérdés az, hogy hogyan lehet automatikusan mellékelni egy vagy több fájlt a rendelés visszaigazoló e-mailhez, mert például a vásárlónak el szeretnénk küldeni az ÁSZF-ünket, vagy valamilyen más dokumentumot. Léteznek fizetős pluginek (pl. kapásból találtam egyet 54 euróért), amelyek ezt megoldják, de nézzük meg, hogy meg tudjuk-e oldani ezt mi, plugin nélkül? Spoiler: igen. 

Wordpress Add Custom Menu Item

Saját menüpont + használati útmutató hozzáadása a WordPress admin felületéhez

2019. március 18.

Ha valaki több weboldalt is átad egy évben (és ezek a weboldalak mind ugyanarra a motorra épülnek), akkor biztos vagyok benne, hogy vannak ismétlődő részek, amiket minden ügyfélnél el kell mondania: hogyan kell tartalmat feltölteni, hol találja a médiaelemeket, stb. Ahelyett, hogy ismételnénk magunkat, egyszerűbb, ha "használati útmutatót" csatolunk a weboldal mellé - most azt mutatom meg, hogy ezt hogyan tudjuk megtenni WordPress-ben. 

Wordpress Custom Admin Footer

Egyedi szöveg feltüntetése a WordPress admin felületének láblécében

2019. március 11.

A WordPress admin felületén van egy viszonylag haszontalan szöveg, mégpedig a Köszönjük a WordPress használatát a honlap létrehozásához!. Elsőre egy kedves gesztus, másodszorra is szuper, hogy ott van, de sokadszorra belépve miért is kellene ennek mindig megjelennie? Ezzel a snippettel ezt a szöveget tudjuk eltüntetni, vagy - ami talán még jobb - lecserélni valami hasznosabbra. 

Wordpress Custom Post Taxonomy

Kategóriák létrehozása a médiaelemekhez WordPress-ben

2019. február 25.

Biztos vagyok benne, hogy sokan hiányolják a WordPress Médiatárából a lehetőséget, hogy a képeket valamilyen módon kategorizálni tudjuk. Valójában ez a lehetőség nincs is olyan messze tőlünk, mint amennyire gondoljuk. 

Wordpress Customize Oembed

A WordPress oEmbed dobozának testreszabása

2019. február 18.

Biztosan találkoztál már a WordPress által is támogatott beágyazási formátummal, az oEmbed-del - és azt is észrevehetted, hogy a WordPress-en a testreszabhatósága... hagy kívánnivalót maga után. Ebben a bejegyzésben azt vesszük át, hogy hogyan tudjuk testreszabni a rendszer ezen részét.